Kezdőlap‎ > ‎Történeteink‎ > ‎

Szlovák Dávid

Csaba Ungvári, 2011. jan. 25. 9:57   [ 2011. jan. 26. 2:01 frissítve ]
"Mélyen elkötelezett keresztény élete példakép mindazoknak, akik ismerik őt. Gyülekezetünkben a tinédzserek között szolgál. Fiatal egyetemistaként érti és ismeri a tizenévesek érzésvilágát és kérdéseit. Történetében elmondja, hogy Isten miként változtatta meg az életét."

Édesanyámnak köszönhetően, születésemtől fogva keresztény nevelést kaptam, azonban az életem nem tükrözte ezt olyan fényesen. Nem voltak nagy bűneim, mégis éreztem, hogy valami nincs rendben az életemmel. Erre főként akkor döbbentem rá, amikor a legjobb barátom meghívására elkezdtem rendszeresen járni a gyülekezet ifjúsági óráira. Ezek alatt nagy lelki fejlődésen mentem keresztül.

Minden nyáron elmentem egy keresztény táborba – Kadarkútra - amely egyre mélyülő Isten-ismeretet hozott számomra. 2002 nyarán végleg úgy döntöttem a táborban, hogy azon az úton akarok járni, amelyet Isten ad számomra.

Szavakkal leírhatatlan az az érzés, amelyet egy evangélizációs este éltem át. Emlékszem, hogy nagyon sírtam, de ez nem a szomorúságnak, hanem az örömnek volt köszönhető. Legszívesebben újra és újra átélném azt az estét, mikor minden bűnöm semmivé vált, mert Jézus által szabad lettem.

Ez után egy folyamatos fejlődés indult el az életemben, amely a mai napig tart.

Később eldöntöttem, hogy szeretnék hivatalosan is csatlakozni a gyülekezethez, így idén húsvétkor bemerítkeztem. Nekem ez azért volt fontos, mert ilyen módon hátrahagytam a régi életem és mindenki előtt nyilvánvalóvá lett, hogy Jézust követem.

Az, hogy keresztény életet élek, nem azt jelenti, hogy nincsenek nehézségeim, de amikor akadályokba ütközök, akkor tudom, hogy Isten mellettem van, és segít nekem, bármiről is van szó.
Comments